Зiмовая казка

Воронова Лилия
Калі зімні вечар
Засне ціхім сном,
Бурулькамі вецер
Звініць за акном,
І месяц павольна
Са снегу ўстае
І куранём жоўтым
Па небу плыве.

А ў вокны струменіцца
Бэзавы свет
На ігліцу кладзецца
Сярэбраны снег,
І, нібы сняжынкі,
У начной цішыні
Да мяне прылятаюць.
Добрыя сны.

Ах, што вам патрэбна,
Добрыя сны?
Вы мне раскажыце
Аб сцежках лясных,
Дзе ўсё, нібы ў казцы,
Дзе - казка сама –
Прыгожая наша
Блукае зіма.

Ну што гэта? Холад
На зямлю ўпаў,
І неба ўсё згасла
Як сіні крышталь? –
То кураня жоўтае,         
Што ў небе гуляў,
Усе белыя зокі,
Як збожжа, скляваў.

10.12.2022 г.
Пераклад з русскай мовы песні( Зимняя сказка Сергея Крылова)  на беларусскую мову.