рука у горло вчепиться напевно

Цветков Александр
Бахмут, бліндаж, замерзлий тепловізор.
Дві сотні метрів - орківський десант.
Не за та таку війну співав з екрана Візбор.
Не для таких боїв потрібен секундант.
Немає честі, гідності, шаноби,
у цього війська імені нема,
орда орді споріднена по крові,
замість хоругв криваві знамена.
Нехай від броника скемлять рамена,
Багно суглоби сковує ущерть.
Рука у горло вчепиться напевно,
ніж із ногайцями підпише шерть.
Реве Дніпро і рветься за пороги.
На вістрі шаблі козака душа
так заспіва, що зріже чорту роги
і повернеться вуй до лемеша.