Сустрэча

Николай Богданов 6
Новы стаў мой Магілёў,
І прыняў гасцінна.
Да цябе даўно ішоў,
У марах я няспынна.
Не пазнаў цяпер цябе,
Малады,прыгожы.
На магутнае рацэ
Гмахі свае множыш.
Нават я памаладзеў,
Не слупянеш як вежа.
Калісць каханне я сустрэў,
У Падніколлі ля крыжа.
Сустрэчаў час не прыйдз зноў,
Не буду я таміцца.
За цябе мой Магілёў,
Зноў буду я маліцца.
Дарогу ты даў мне ў свет,
І на мне не памыліўся.
Жыццё адсюль ідзе мой след,
А яшчэ і не стаміўся.