Рiздвяний день

Ева Сокол 2
Сіро. Мряка. День РіздвЯний.
Міги в небо піднялись.
Землю всіють рвані рани,
чи й загояться колись...

День надії і молитви.
311 днів.
Душам сниться поле битви,
і спустошеній мені.

Свист і вибухи, і вирви,
не вмовка сирен виття...
я не бачу очі прірви,
я сповідую життя!

День РіздвЯний. Крізь пожежі,
крізь задушливі дими,
Божий янгол пильно стежить,
чи залИшимось людьми,

чи здолаємо зневіру,
прославляючи Різдво?
Ми частинки Бога й "звіра",
двОїсте у нас рідство...

Хай в душі пустельно, біло...
не святково, сумно хай...
рано вдови посивіли,
на помИнки урожай;

А проте надія кріпне,-
скоро наведемо лад :
ненаситний "звір" осліпне
й в лігво поповзе назад.