Розквiтне

Ксана Поликарпова
Здається, що все марно? Мало сили,
Не вистачає справжніх почуттів?..
Ми стільки подолали, підкорили,
Що навіть мрія, сіра й безкрила,
Пірнула жваво в річку кольорів.

Надію в розшук ми оголосили,
Орала на мечі перетворив.
І западини бачили, і схили,
І віру діставали із могили;
Під місяцем лунає дружній спів.

Війна пройде, як з сивих гор лавина,
Все стане навіть краще, ніж у сні:
Розквітнуть первоцвіти навесні,
Розквітне моя рідна Україна!


23:36
05.01.2023