***

Лика Поо
Ялинки засніжені білі, сумні
І хмари до обрію тягнуться сиві...
Моя Україна наснилась мені.
Безкраї лани і озера в них сині.
Із жовтої глини я сонце зліплю,
З червоної глини додам янголятко.
Різдво православне я наше люблю,
Олешки мої та стару мою хатку.
А Бог наш святий - Він тримає мене,
Немає хреста, щоб давив так без міри.
Лихе все минає, і лихо мине,
Дай Боже терпіння, надії та віри.