Роберт Геррик. Н-867 Не в лад, невпопад

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-867) Не в лад, невпопад

Что толку поливать ей сад,
Когда весь день дожди стоят?
Вот если засуха – беда! –
Нужна растениям вода.
Пусть влагой будут налиты,
А не утоплены цветы.


Robert Herrick
867. Out of Time, Out of Tune

We blame, nay, we despise her pains
That wets her garden when it rains:
But when the drought has dried the knot,
Then let her use the wat’ring-pot.
We pray for showers, at our need,
To drench, but not to drown our seed.