Дороти Паркер. Обидные слова

Мещеряков Андрей
Да, я падка до любви,
Да, скажи, кичусь собой,
Да, мне грустно, хоть реви, –
Но я всё-таки с тобой!

Да, стара и ты привык,
Да, скажи, что часто злю,
Да, ругай за мой язык, –
Всё равно тебя люблю!

Но если скажешь, – стих мой плох,
Уйду к другому, видит Бог!

Оригинал

Fighting Words

(Dorothy Parker, 1893 – 1967)

Say my love is easy had,
Say I'm bitten raw with pride,
Say I am too often sad –
Still behold me at your side.
 
Say I'm neither brave nor young,
Say I woo and coddle care,
Say the devil touched my tongue –
Still you have my heart to wear.
 
But say my verses do not scan,
And I get me another man!