Молитвы об избавлении от мышей, клопов, тараканов

Мисс Икс
Недавно узнала о молитвах (тропаре, кондаке, величании)
об избавлении от мышей, клопов, тараканов, от гусениц,
вредящих садам, полям и огородам.
молятся святому мученику Трифону (1/14 февраля).

Святому Трифону Господь с юных лет даровал силу изгнания
бесов, исцеления различных болезней.
Кроме этого известны многочисленные случаи чудесных
избавлений от гусениц, саранчи, различных других насекомых,
вредящих полям, садам и т. д.,
помощию святого Трифона по молитве к нему.
Есть традиция заказывать молебен этому святому с водосвятием
и кропить святой водой огороды и участки.



Молитвы даны, как их читать по церковному тексту
Мученику Трифону Апамейскому

1. Молитва

О, святы;й му;чениче Христо;в Три;фоне, ско;рый помо;щниче и всем
к тебе; прибега;ющим и моля;щимся пред святы;м твои;м о;бразом
скоропослу;шный предста;телю! Услы;ши ны;не и на вся;кий час
моле;ние нас, недосто;йных рабо;в твои;х, почита;ющих святу;ю па;мять
твою; во всечестне;м хра;ме сем, и предста;тельствуй о нас пред
Го;сподем на вся;ком ме;сте. Ты бо, уго;дниче Христо;в, в вели;ких
чудесе;х возсия;вый, источа;яй цельбы; притека;ющим к тебе; с ве;рою
и су;щия в ско;рбех челове;ки заступа;яй, сам обеща;лся еси; пре;жде
исхо;да твоего; от жития; сего; тле;ннаго моли;тися за ны ко Го;споду
и испроси;л еси; у Него; дар сей: а;ще кто в како;й-ли;бо ну;жде,
печа;ли и боле;зни душе;вней или; теле;сней призыва;ти на;чнет свято;е
и;мя твое;, той да изба;влен бу;дет от вся;каго прило;га зла;го.
И я;коже ты иногда; дщерь царе;ву, в Ри;ме гра;де от диа;вола
му;чиму, исцели;л еси;, си;це и нас от лю;тых его; ко;зней сохрани;
во вся дни живота; на;шего, наипа;че же в день после;дняго на;шего
издыха;ния предста;тельствуй о нас. Бу;ди нам тогда помо;щник и
ско;рый прогони;тель лука;вых духо;в, и к Ца;рствию Небе;сному
предводи;тель. И иде;же ты ны;не предстои;ши с ли;ки святы;х у
Престо;ла Бо;жия, моли; Го;спода, да сподо;бит и нас прича;стники бы;ти присносу;щнаго весе;лия и ра;дости, да с тобо;ю ку;пно прославля;ем Отца; и Сы;на и Свята;го Уте;шителя Ду;ха во ве;ки. Ами;нь.

2. Тропарь, глас 4:

Пи;щи Боже;ственныя, треблаже;нне,/ наслажда;яся на Небесе;х
неоску;дно,/ сла;вящих пе;сньми па;мять твою; покры;й/ и сохрани;
от вся;кия ну;жды,/ отжени; вредя;щих ни;вам живо;тных,/ да тебе;
от любве; вопие;м всегда;:// ра;дуйся, Три;фоне, му;чеников
укрепле;ние.

3. Кондак, глас 8:

Тро;ическою тве;рдостию/ многобо;жие разруши;л еси; от коне;ц,
всесла;вне,/ че;стен во Христе; быв, и, победи;в мучи;тели во
Христе; Спаси;теле,/ вене;ц прия;л еси; му;ченичества твоего;/
и дарова;ния Боже;ственных исцеле;ний,// я;ко непобеди;мь.

4. Величание

Велича;ем тя,/ страстоте;рпче святы;й Три;фоне,/ и чтим
честна;я страда;ния твоя;,/ я;же за Христа;// претерпе;л еси;.