Моiй коханiй Дiтi

Олись Лапковский
Краса ніколи не поспішає.
Свідома власної сили.
Вона залишає повітря для полум'я,
Вона дає шанс фотографу зробити кадр,
Оку закарбувати у сітківку. Залишити собі і ні з ким не ділячись, повертатись у той перший і єдиний момент, коли ти вклонився, зняв перчатки і ослабив зашморг своєї чорної краватки.
HUSH, love, I'll show you.
Тихіше, кохана, я покажу тобі, що усе прекрасне поруч, власне кажучи скрізь…
Здавалось тобі  спирало подих, коли ти після довжелезної паузи, яку я завжди очікую, до якої завжди повертаюсь сказав:  "і ось ще…"хтось із галерки заржав: чи нагадав: "ще трошки,  і я поцілую твої очі"
Це було б доречно, але гречним був твій ослаблий и тремтячий голос, коли, наче долаючи високу воду, ти по спіралі видавив з себе несподівано голосно: Дякую, Лорде, за цей ясний світ! Мені розколюється голова від уяви, як місто постає із Вод.
Чиїх?
Нептуна? Мами? Уранії? Усіх Афродіт?
Моя ванна холодна. Моя мама тремтяча. Моя доля - невдача.
Я невдячна, але ніколи, чуєш, ніколи, не йди…
Навіть коли я піду, залишайся.
Ти хочеш мене тримати під ковдрою, Лі?
Га лі ле ююю
??
Ні.
Я не пам'ятаю, хто це.
Мені паморочиться у голові, коли ти співаєш цей плач по своєму півнику.
Власне не співаєш, а декламуєш під гітару. І руки твої на деці. І руки твої на моїм стегні. І ти кажеш: я торкаюсь твоїх стегон, і смерть всміхається.
Галю, мій французько-іспанський-романський півнику.
гАалло, халлО, Алло, халі галі, галю виходь.
А я танцюю смертельний номер із власною тінню, де я ніхто інша, як Смерть.
Я усміхаюсь тобі, коли ти торкаєшся моїх стегон,
І шепочеш, на сміну Десятому йде Януар,
Я твій коханий Кентавр із центру актики з твоїм ім'ям, Мамо. 28 градус Стрельця. Я твій центр, твоя ось, проділ, переділ, перехід, море червоне, бог, прах, дитина, прадід, брат, чоловік, розлука, зустріч, вік, реінкарнація, єдине, розбіжне, протирічне, логічне.
Гало!!!
І рик…
І я підіймаю сорочку, показую груди.
І знову ховаю. Вдягаю Шанель, але не свій номер 5, пробач. Я хочу лишатись для тебе Мадемуазель. Я хочу романтики  і нескінченного флірту.
Яка ти холодна, Галю.
Невже?
Ти ж любиш цю паморозь довгих дистанцій
І що?Невже ти хочеш мене поховати під ковдрою?
Чи сховати у власних трусах, наче цю підв'язку, що ти поцупив з моєї шухляди.
Гадав, не помічу?
Слідуй за мною, стеж, ревнуй, гори.
Ти помреш за мене?
Will you die for me?