Енона

Олись Лапковский
Не на ту красуню поставив на карту Паріс.
Чому не на ту? Афродіта дійсно гарніша за Геру, Афіну...
Хіба?
Хто сказав, що Кохання очі небесні?
Знову ж таки прекрасна Єлена.
Хоча її підмінили на привида.
Цієї історії я не знаю.
Розкажи, якщо знаєш
Коли Паріс викрав Єлену і повертався до Трої, боги підмінили її на іншу жінку,а Єлену сховали на якомусь острові.
Майже як у міфі про Аріадну...Ти цю історію знаєш. Це історія про Тезея у лабіринті, де він убив Мінотавра.
Після загибелі Трої і смерті Паріса боги повернули Менелаю його прекрасну зрадливу дружину.
Чи помітив Паріс підміну?
Чи як у балеті Чайковського, йому що Одетта, що Одилія одне лице, а головне груди...
Ні. Не помітив підміни Паріс
Типу гіпноз.
Хто ж той коршун страшний чаклун, що заслав йому мороком очі?
Мабуть, не на ту жінку поставив Паріс країну
Ображені Гера і Афіна все це зробили.
Невже дві жінки з Олімпу могли розпочати війну?
Ображені жінки і не на таке здатні.Особливо,якщо одна з них дружина Зевса.
Дружина Зевса звісно ревнива хранителька сімейних святих традицій. Може то була образа надособиста?Може знали вони, що замислив дружину родича свого звабить Паріс?
Лобами зітнути народи з ревнощів може і зрозуміло, але ж Афіна втілення Мудрості. Може причина не ревність у тій величній війні?
До смерті Паріса прикладали руку і його дружина Енона,яка категорично відмовилась зцілити поранено Паріса.Хоча їй це було,як два пальці об асфальт.
Взагалі-причина,-любов.А від любові до таких дій -не багато треба.
Якась дивна любов. Здається любов така вовком в овечій шкурі...
Все почалося з того,що Паріс одружився.Потім було яблуко.Далі ти знаєш.Паріс загинув в битві  в Троянській війні.
Не знала, що він був одружений
А Єлена спокійнісінько доживала віку,як нічого й не було.

Писали я з татом 8 грудня 2021