Д. Загул. Вie казкою чудною

Михаил Юсин
Дмитро Загул.

Веяло волшебной сказкой
От дубрав и облаков...
Песнею твоей обласкан,
Улыбался я легко.

И журчал так родниково,
Твой напев среди дорог,
Ты вплетала слово в слово,
Словно цветики в венок.

Песни в воздухе звенели,
Так хотелось-жить, любить,
И слова, как птичьи трели
Мне хотелось уловить...

Жаль,что крыльев не расправив,
Песня не взяла с собой,
Сердцу бедному оставив,
Лишь страдание и боль.
*
Віє казкою чудною
З зачарованих гаїв…
Ти ходила враз зі мною,
Ти співала, я радів.

Ти співала так чудово,
Чарувала той гайок,
Заплітала слово в слово,
Ніби цвіти на вінок.

Я ловив слова веселі
І про щастя в серці мрів,
І твої пташині трелі
Я затримати хотів…

Та слова мене дурили
І втікали в синю даль,
В хворім серці полишили
Тільки смуток, біль і жаль.

ІЗ РАННІХ ПОЕЗІЙ, З ЦИКЛУ “ВЕСНЯНІ МРІЇ”