Харкiвське безсоння

Татьяна Алексеева 17
 В 00:40 не спиться зовсім.
 Як в лещата взяло безсоння.
 Харків чує прильотів голос.
 Перший вибух, четвертий, шостий.

 Харків хочеться пригорнути,
 Як дитину, що тихо плаче.
 Неможливо тепер заснути.
 Бог все чує і Бог все бачить.

 Харків кашляє димом сильним.
 І здається, бронхіт у нього.
 Він лікується небом синім,
 Щоб забути той присмак болю.

 Серце крається на частини,
 Коли в Харків впритул стріляють.
 Восьме лютого сумом виє.
 Харків виживе. Я відчуваю...

 08. 02. 2023.