Що я знайшов!

Людмила Калашникова -Варавко
* ** *
Прибіг  онук  й  від радості  аж  сяє :
"Дивись,  бабусю,  хто
у  мене  є! -

Коробочку  якусь  в руках  тримає,
Розкрив  і  обережно подає.-

Лиш  не  сполохай,  хай поспить  ще  трішки.
Із  даху  на  дорогу  він упав,

Поранив,  бідолаха, крильце   й  ніжку,
А  я  помітив  і  його підняв..."

В  коробці  крихти  і  крупу  вже  бачу,
Про  воду  також  Ростик
 не  забув,

Із  вати  щось  виглядає там  наче -
Горобчика  старанно загорнув!

"Якби  ж  я  міг, поклав
би  у  гніздечко.
Та  як  іще  йому  допомогти?..-

І  зазирнув  легенько  знов скраєчку,-
Бабусенько,  порадь  мені  щось  ти ...

Шукає  його,  певно  мама  й  тато .
Хвилюються, я  знаю, цілий   день..."-

Зітхнув  малий,  і  сльози в   оченятах,
Й  любові  стільки - як лише  в  дітей !

До  себе  я  онучка пригорнула :
"Моє  ж  ти  золотеньке  пташеня !

Як  хочу,  щоб  серденько
 в  тебе  було
І  добрим,  чуйним   все твоє  життя !

Щоб  ти  умів  завжди' поспівчувати,
Товариша  не  кинути
в  біді.

І  слабшому  завжди'  допомагати,
То  й  Бог  допомагатиме тобі.
* * *

Людмила  К. - В.
15.2.23.
( Фото Нет)


..