Богдан Лепкий 1872-1941. Чайка белая...

Алёна Агатова
Чайка белая, что кружишь
Над водою низко-низко,
Отчего так безутешно
Бьешься, жалобно кричишь?

Чайка белая, ты видишь,
Как мала ты и ничтожна,
Как бессилен против моря,
Против грома волн твой крик.

О, подумай, моё сердце,
Что ты есть противу мира,
Против горя мирового
Чего стоит твоя боль?!

Біла мево, що кружляєш
Над водою низько-низько,
Чом же ти так безупинно
Б'єшся й жалібно квилиш?

Подивися, біла мево,
Як же ти мала-маленька,
Проти моря як нужденний,
Проти гуку хвиль твій крик.

О, подумай, серце моє,
Чим ти є супроти світа,
Проти горя світового
Чим є твій маленький біль?!