Апостолът

Величка Петрова
АПОСТОЛЪТ

Избрал е тишината.
И в нея е.
И бди.
Раздипля синевата.
Болката теши.
Когато пожелаем
да го докоснем
знам,
мигом спира тука,
истински избран.

Разнася светлината,
създала Земен рай.
И грее сетивата
с доброта безкрай.

Избрал е тишината.
Избрал въздушна степ,
да пази светлината
в житейския вертеп.
       13.03.2019г.