Богдан Лепкий 1872-1941 Чего ж ты, море, да раскач

Алёна Агатова
Чего ж ты, море, да раскачалось,
Как колыбелька новая,
Чего ж ты, сердце, да разрыдалось,
Как дитятко малое?

Как тяжко море да успокоить,
Чтоб больше не гудело,
Как тяжко сердце утихомирить,
Чтоб с горя не скулило.

Чого ж ти, море, та розхиталося,
Мов колиска новенька,
Чого ж ти, серце, та розридалося,
Мов дитина маленька?

Як тяжко море та уговорити,
Щоб більше не гуділо,
Як тяжко серце утихомирити,
Що з болю не скиміло.