Богдан Лепкий 1872-1941 Не пытайте меня...

Алёна Агатова
Не пытайте меня,
Как на свете живу:
Шуры-буры гудят,
Я весельцем гребу.

Не пытайте, о чём
Думы-мысли мои -
Дождь осенний идёт,
А я сею цветки.

Не пытайте, зачем
Моё сердце в скорбях -
На чужбине умру,
Помяните меня.

Не питайте мене,
Як я в світі живу:
Шура-бура гуде,
Я весельцем гребу.

Не питайте, якi
В моїм мозку гадки –
Йдуть осінні дощі,
А я сію квітки.

Не питайте, чому
Моє серце сумне –
Як в чужині умру,
То згадайте мене.