Дайте им сало

Наталья Пекарская
Картина несравненной Ирины Чуриной https://vk.com/irinachurinart

Тым, хто ў свеце злуецца , няймецца,
Дайце ім сала! Удосталь наесца.
З лустаю хлеба і часначынай,
Або цыбулькі з горыччу мілай.
Бо гэта з голаду так ён злуецца,
Пуста ўнутры, вось таму і няймецца.
Эх, накарміць бы ўсіх салам з гурочкам.
Ладна і мірна было бы пад сонцам.

Злым, раздражённым - сало им дайте!
Вдоволь поесть, с куском хлеба манящим.
Лука добавить, иль зубчик чесночный,
Дайте им бедным голодным - холодным.
Это от голоду так вот их носит,
Слипся желудок, пищи он хочет.
Эх, накормить бы с огурчиком салом...
Сразу бы тише, спокойнее стало.