Пункт Незламностi

Леонид Валериевич Жмурко
(по спілкуванню в інеті)               
 ~
Демонструючи ницість безмежну,
часто пишуть в інеті з ереф:
як живеться тепер в нєзалєжній,
в холоди під прильоти ракет?..
                ~
Моду взяли – спотворюють, гади,
насміхаючись, назву держави.
Та що візьмеш із них,
якщо «гради»
аргументи у них, «что мы правы».

Даю відсіч мерзотникам з раші:
стрій тримаєм й б’ємося уперто,
так що марні потуги всі ваші,
з неодмінним: за рашу померти.

                ~
Чим частіше
й страшніше прильоти
тим в нас більше дух солідарності,
вам й не снилось таке, ідіоти, –
відкриваєм пункти незламності!

Пункт чего?..
Пункт незламності духу –
обігрітись, поїсти, попити...
Простягають назустріч там руку
з допомогою, а не убити.

Де знаходяться пункти на мапі?
Посміхаюсь: відстала країна...
Кожен мав би про це у вас знати:
Пункт Незламності – вся Україна!

збiрка ЛIРИКА З ПРИСМАКОМ ПОРОХУ, 2016-2023