Менi не спиться

Людмила Дзвонок
Мені не спиться. Чому я не сплю?
Сон не іде, відкриті мої очі,
Моя душа, напевно, чогось хоче...
Своїми думами на ниць себе зведу!

З свого я серця виганяю сум,
Я мріями заповнюватись стану,
Вже бачу ось лісок, на ній поляну...
А тілом, тілом пробігає струм!

Гукаю спокій Божий, вже прийшов,
Усміхнене лице, вуста грайливі,
Що бачу? Милий... З ним такі щасливі...
Яке це щастя, що мене знайшов!

Орлиний ніс... Як погляд притягає...
Ті очі чорні з-під таких же брів...
Мене він з розуму давно вже звів,
А ще подобається, як він розмовляє!

Волосся чорне з сивиною, личить як!..
Ну як не закохатися в такого?
Моя душа не відстава від нього,
Заволодів всім серцем, він як маг!

Ну, сон, прийди? Чому ж мені не спиться?
Молитись треба? То я помолюсь!..
Подушечко, до тебе я прижмусь,
Хай милий уві сні мені присниться!
                27.02.2023.