Це просто робота...

Леонид Валериевич Жмурко
https://www.youtube.com/watch?v=_2UPM5PbtKY

Це просто робота –
за пострілом постріл,
там зайди, там ворог,
а зовсім не люди;
Ось, майже що в нас,
прилетіло два поспіль,
ми, як на долоні тут, 
смерть від усюди
гигоче та шарпає,
дивиться в очі,
до кого дотягнеться,
тих вириває
із лав побратимів
у темряву ночі,
з якої у стрій 
вороття не буває.
За пострілом постріл,  –
це просто робота,
самі ми собі забиваємо баки,
щоб з глузду не з’їхати,
бо давить рвота
по людям стріляти...
Скажені собаки
все лізуть та лізуть
загарбати, вбити,
ми їх вибиваєм  –
поротно, поштучно.
Ото ж сарана,
а могли б іще жити...
До біса думки,
головне бити влучно.
Це просто робота, 
щоденна, рутинна,
Ми кожен собі
капелан та психолог.
А ще пам’ятаєм –
за нами країна,
яку намагається
знищити ворог.
За пострілом постріл  –
це просто робота...
Це просто робота...
Це просто робота.
.
збiрка ЛIРИКА З ПРИСМАКОМ ПОРОХУ, 2016-2023