Плач Ганнусi - на укр. мовi

Леонид Подолянский
                Схаменіться! Будьте люди...
                ТАРАС ШЕВЧЕНКО.
       
- Чом  схлипуєш, Ганнусенько, -
                плачеш у затінку?..
- Снився мені жалю голос
                Лесі Українки:
"На моїй Вкраїні нині -               
                гне бур'ян до сліз,
Хоче звести - оббиває 
                красу-героїзм.
Оббиває тайно-явно,
                а народ мовчить...,
Тільки зОлота оббИвач
                гвалтує - кричить.

Негаразд, коли
               "Героям слава" - на словах,
А... Ватутіна-Героя,
                памятник* зрива...,
Матросова - кров'ю серця
                кулеметну сталь
Зупинив... - теж, хоч Героєм
                всього Світу став!..
(У ВітчИзняну Героїв
                не вдалось спинити...
Ой не треба зАвжди, нині
                вандалізм чинити)".