***

Татьяна Олексийчук
Лірика.

«Від тебе до мене приходила тривога та вміння писати вірші.»
/А. Ахматова./
***********************************

Тебе я, знаєш, все-таки любила...
І стільки  ще в мені було любові.
Війна раптово спопелила крила,
Та попри все я відростила нові.

Сама не знаю, як могла я жити,
Така холодна, змучена, байдужа.
Здавалося, я б не змогла любити,
Коли на серці біль, тягуча стужа.

І попри все я так тебе любила,
Хоча не було серця... розірвало!
А я його по-новому ліпила,
І день новий тобою зустрічала.

Ти знаєш, я сміятись розівчилась.
А ти ніяк не міг того збагнути,
Що та, сумна, бездушна і безкрила,
Тебе ніяк не може ще забути.