Сину

Татьяна Олексийчук
Сьогодні перший день весни...
Для тебе вже весни не буде.
А ти лише приходиш в сни.
«Твій син Герой» казали люди.
А навесні усе цвіте,
Герої, кажуть, не вмирають.
Та все не так і все не те,
Рубці мої не заживають.
Мій мужній і дорослий син,
Що вже життя мені без тебе?
Ти там, де журавлиний клин
Своїм крилом цілує небо.
А на подвір'ї, прийде час,
Розпустить листячко калина,
Лиш погляд мій давно погас -
Вже другий рік чекаю сина.
Як швидко, синку, час біжить
І люди вічно поспішають.
Як важко зі словами жить -
«Герої, все-таки, вмирають.»

Сьогодні перший день весни.