Журавлик

Татьяна Олексийчук
Відпусти журавлика...
Мамо, не тримай.
Вір що за хмаринкою
Буде вічний рай.
Вже не втішать серденько
Нічиї слова,
Чорною хустиною вкрита
Голова.
Я убитий ворогом
І немає мрій...
Був би я опорою
Старості твоїй.
Я б привів дружиноньку,
Діток народив...
Та не встиг я, матінко,
Мало я прожив.
Ти не плач, ріднесенька,
Виглядай у снах.
Я назавжди ангелом
Вже на небесах.
Відпусти журавлика...
Мамо, не тримай.
Вір, що за хмаринкою
Вже у мене рай.