Адам Гвара. Заметь

Лев Бондаревский
 

Заметает
мелкий снег
память.

Заметает.

Ничего не видать.

Заметь.

Заметает.
Не пройти
следом.

Заметь.

Заметает
снегом.

Заметь.

Ветром ворон
гонит.
Деревья
то видно,
то нет.

Заметь.

Справа и слева
заметь.

Заметает
то, чего не было,

заметь.
***

Adam Gwara
2 ч.  · 

ZAWIEJA
Zawiewa
drobniutkim ;niegiem
pami;;.
Zawiewa.
Trudno si; dziwi;.
Zamie;.
Zawiewa.
Nie da si; i;;
po ;ladach.
Zawieja.
Rozwiewa co
napada.
Zawiewa.
Przerwa od wron
i sikor.
Drzewa,
to wchodz; w ostro;;,
to nikn;.
Zawieja.
Z prawa zawiewa
i z lewa.
Zawiewa.
Czego nie by;o
zawiewa.