БЯЛО

Росен Русев
 
Автор: Р. Русев

Зима,
за час побеля.
Подухва,
стели снежинки,
в бялото време
пада снега
и плетат куките
с прежда от старите дни.
с палец намята бримката,
две на лице,
две на опъки -   
ръкавици плете времето
и зачева началото.
На зазоряване поспира снега
и през малкият прозорец
осветен
светът е в бяло
надянал  ръкавиците