Нiчка темна...

Людмила Дзвонок
Нічка темна. Я не сплю. Оченьки - у стелю.
Господи, подвій же сили, щоб пройти "пустелю".
Дух тримаю у руці, міцно так тримаю...
Коли біль не затихає,  я пісні співаю!

Нічка темна. Не до співу, сни кому-то сняться,
І не плакатиму я, треба ж бо держаться,
Розум тільки напрягаю, не до відпочинку,
Думочки, мої ви думи, замріть на хвилинку!

Відпочину в нічній тиші, слава Богу - тиша,
Рученька моя не спить, букви зараз пише,
Буквочка до буквочки... Слова на рядочках,
Впорядковую я їх, як... ципляток квочка!

Нічка темна, Я не сплю, то почну молитись:
Господи, Творець Ти наш, миру дай родитись,
Хай зростає кожен день, землю прикрашає,
А про серця чистоту кожна душа дбає!
                17.03.2023.