Л. Костенко. Осенний день

Михаил Юсин
Осенний день, осенний день, осенний !
О синий день, о синий день, о синий !
Осанна осени, о грусть! Осанна.
Неужто осень, осень, она самая.
И пали астры на земле, сгорая сами.
И птичий клин, ковром по над полями.
Злодей багдадский выкрал лето, вор Багдада.
Цикада плачет- нет ни музыки ни лада.

***
Ліна Костенко

Осінній день, осінній день, осінній!
О синій день, о синій день, о синій!
Осанна осені, о сум! Осанна.
Невже ця осінь, осінь, о! - та сама.
Останні айстри горілиць зайшлися болем.
Ген килим, витканий із птиць, летить над полем.
Багдадський злодій літо вкрав, багдадський злодій.
І плаче коник серед трав - нема мелодій.