От тобi й Iзраiль

Елена Эшвович
От тобі й Ізраїль!..
В березні йде злива,
Ніби за роялем
Ангел грає диво!
Ллється з неба диво
Й збуджує на серці
Спомини щасливі...
Ось моє весельце,
Ось мій вірний човен.
Вже думки далеко
Попливли, де повно
Гнізд, що в'ють лелеки.
Там колиска рідна,
Там чекає мама...
Лийся, дощик східний,
Будь мені бальзамом.


Злива на Сході, в середині березня - рідке явище, от і послужила мені маленьким натхненням.