за що

Евгения Кобикова
В мені українскі пісні вервечкою, одна за одну,
Звучали,вились в голові,збираючись в велике гроно.

І чорнобривці там були, і водограй в щасливім танку,
гуцулка Ксеня,явори,і сині роси на світанку.

Мій рідний край! За що тобі призначені нестерпні муки?
За що похилені в журбі берези наші, верби й луки, що квітнути вже не спішать.

У розпачі стоять тополі. Лани переростають в гать.
Якої ж нам чекати долі?

І знов українські пісні із розпачу мене вертають.
На серці сум. Часи страшні.
Та я,наперекір всьому - співаю!

24 квітня 2022 року