Безнадёга

Татьяна Маркова 3
   Н.Бидненко
А весна знов прийшла недоречно
Й шепотять полинові луги,
Що любити тебе – небезпечно,
Не любити – не стачить снаги.
Співчувають небесні блавати
І остуджують душу дощем.
Як любов від дощу заховати –
Чи укрить недовір’я плащем?
І казати собі безкінечно,
Що кохання – це лиш суєта…
Ця весна знов прийшла недоречно,
Безнадія у дзвін калата.
***
А весна вновь пришла так некстати!
Луг полынный тогда говорил,
Что любить тебя – сердца не хватит,
Не любить - не достаточно сил.
Мне сочувствует высь поднебесья,
Остужает  мне душу дождём.
Как любовь от дождя уберечь мне
Иль укрыть недоверья плащом?
Говорить себе бесконечно,
Что любовь – суетою была
И весна так пришла быстротечно,
Бьёт отчаянье в колокола.