ОК. UA

Леонид Валериевич Жмурко
ОК. UA
-------------------------------------------------
(Ленд-ліз)
~
Від утоми в страшному двобої
та від втрат у пекельній війні
постаріли однолітки мої
не на місяці – ні, й не на дні, –
на роки!.. Так, що й годі впізнати!
Голоси лиш нагадують їх,
якщо дивишся відеозапис...
Та, надламаний куривом, сміх.
Я вдивляюся в очі, як в прірви,
ще роками таких молодих, –
горя, втоми, зневіри та віри
зачаїлося стільки у них...
Зморшки щедро лягли по обличчю,
ще щедріше лягла сивина,
постаріли на десятиріччя, –
в них уп’ялась навіки  війна:
в когось порохом, в когось залізом...
Навіть в тих, хто вцілів у боях,
проклятуща застрягла  ленд-лізом
із кошмарів у душах й серцях.
.

збiрка ЛiРИКА З ПРИСМАКОМ ПОРОХУ, 2016-2023 рр.