Утренно

Величка Петрова
УТРИННО

Въздух съм.
И капките роса,
пият ме
с нектара на Зората.
А аз събуждам
нови чудеса
в топлата прегръдка на Земята.

Дъждът окъпва пролетния ден,
притихнал е от птичата омая,
изпяла ни най-новия рефрен,
където Обич,
махаш ми от Рая.
3.04.23г.