Тарас Федюк род. 1954 Снаряжался в путь казак...

Алёна Агатова
Снаряжался в путь казак
Сквозь полынь перепелиную,
Потоптать земельку синюю
Сивкой-буркой
Просто так.
И ему кровавый мак
Что-то напророчил в спину.
Сбрую взял. Жену покинул.
И дитину.
Просто так.
…………………..
Скоро будет верный знак —
Встретиться на поле с ханом,
Бой искристый брызнет в травы,
Кровь - как бусы -
Просто так.
Вечер. Без коня казак.
Ни житья-бытья,
ни друга.
Филин по-над чёрным лугом:
"Пу-гу, пу-гу"...
Просто так.


Вибирався в путь козак
Крізь полин перепелиний,
Щоб топтати землю синю
Сивим конем.
Просто так.
І йому кривавий мак
Щось пророкував у спину.
Зброю взяв. Лишив дружину.
І дитину.
Просто так.
…………………..
Скоро буде певний знак —
Стріне хана товариство,
Бризне в трави бій іскристий,
Кров — намистом —
Просто так.
Вечір. Без коня козак.
Без життя-буття
і друзів.
Кричить пугач в чорнім лузі:
«Пу-гу, пу-гу»...
Просто так.