Хаотичне

Соловей Заочник
Інколи хаос думок налітає зненацька.
Начебто і не чіпала – вітер приніс.
Раптом дощить – неначе ріднесенькі плачуть
десь у зачубленій хмарами далині...

*

Коли на долі так дощить,
туманно, навкруги калюжі,
і парасоля слізно тужить,
і кожна крапля з неї – мить.

А десь за хмарами – блакить,
а дощ – найменше в світі горе –
взуття не вдінеш на підборах.
Бог миє місто, що болить.

Ховайсь під ковдру. Кицька спить.
І птиці не злітають вгору.

*

Люстра калюж зі срібними обручками,
мружаться очі квітів від крапель,
вітер змиває хмаринними пучками
всіх заблукавших на вулиці раптом.

Непоетично дощить і нахнябилось.
Лише горобчики день зустрічають.
Люди сховались, постяться, не вабляться –
чистий четвер, що гріхи відмиває.