***

Татьяна Королёва-Манько
Нахабства маю быць сабою:
Не бярозка, а дубок.
Не цураюся гурбы, але ж i не гурбою,
Луплю чым сябе у' гарбок.
*
Беларуская родная мова,
Лёгкая, спеу'ная, мiлагучная, -
Шчодрага сэрца , быта аснова -
Збiрае па кропельцы свету сугучнасць.