Василь Герасимюк род. 1956. Вариации 2

Алёна Агатова
Ягнёнка взял на руки. И понёс
над пропастью. А молнии срезали
еловник. И вытягивали скалы
фигуру одинокую и лес.

Каменья из-под ног летели вниз.
Ветра завыли, горы застонали.
А он шагал. Он обходил обвалы,
ягнёнка малого прижав к своей груди.

С небес благих сиянье потекло,
из ночи выхватило человека.
Он принагнулся, точно на крыло,

на тот луч света... пропасть стала криком,
её ослепший агнец тихо кликал,
хоть в мире уже не было его.

ВАРІАЦІЇ
2
Ягнятко взяв на руки. І поніс
над прірвою. А блискавки стинали
смеріччя. І видовжували скали
самотню постать і над нею ліс.

Каміння із-під ніг летіло вниз.
Вітри завили, гори застогнали.
А він ступав. Він обминав обвали.
Мале ягня до серця він притис.

З небес господніх світло потекло
і вихопило з ночі чоловіка.
Він похилився, наче на крило,

на той пучок… Безодню, повну крику,
засліплений агнець тихенько кликав,
хоч і його вже в світі не було.