Poranek w lesie

Просто Дорота
Ана Величкова

ГОРСКО УТРО

Далечните била по-ярко запламтяват,
накъсана мъгла набързо се стопява.

Край бързата река една сърна минава -
потъва без следа в шумящата дъбрава.

Учудено поглежда дрозд синкав от дървото.
Тревата се привежда от повей лек и топъл.

Глухарчета разцъфват сред влажната поляна.
И утрото настъпва от звуци разлюляно.

http://stihi.ru/2023/04/17/5220



PORANEK W LESIE

W oddali gorski grzbiet rozpala sie po trochu,
a mgly porwana siec rozwiewa sie w poplochu.

Wtem sarna zjawia sie, nad wartka biegnie rzeka-
i oto znika gdzies w dabrowie hen daleko.

Z galezi niebieskawy drozd patrzy ze zdumieniem.
W poklonie gna sie trawy pod lekkim, cieplym tchnieniem.

Dmuchawce rozkwitaja w zieleni pelnej rosy.
W powietrze sie wlewaja nowego ranka glosy.