Ты мне весною приснилась - english

Евгений Ратков
YOU CAME IN MY DREAM IN FAR-FAR SPRING

Интерпретация песни
"Ты мне весною приснилась"
(«Летняя ночка купальная»)
(Музыка Ю. Семеняко – слова  М. Шушкевич)

https://www.youtube.com/watch?v=wMquePszlHU&t=4s




A morning  star  is melting  in the sky,
The scarlet dawn is falling down a well.
Above my head is flying  a butterfly,
In the air is a summery smell.

Oh, unforgettable  my spring girl,
Always I call you «my blue bird»
How you have decorated  all my world!
Your voice from that dream I never heard.

You came in my dream in far-far spring,
May be It was by  unexplained charms,
My heart began to beat by two wings.
In vain I tried to take  you in my arms!..

All my  past life I remembered of you,
I lived and thought of our meeting date,
But I don’t care my dreams weren’t come true -
I'm so grateful  for you to my  fate.


-------------------------------------------------

Летняя ночка купальная
Яснай растаяла знiчкаю.
Падаюць зоры свiтальныя
Ў чыстыя воды крынiчныя.
Ой ты, дзяўчыначка мiлая,
Як жа ты свет упрыгожыла.
Ластаўка ты, сiзакрылая
Лёгкi мой сон растрывожыла.

Ты мне вясною прыснiлася
Неразгаданымi чарамi,
Сэрца парыўна забiлася
Лёгкiмi крыламi-марамi.
Пэўна цябе, ненаглядная,
Стрэў я часiнаю ўдалаю.
Ты ж мая доля спагадная
I не шкадую нямала я.