Дверi N2

Сергий Труш
Двері N2

Хрестоподібний ключ, вважали хибно, на віки’ зами'ка всіх під землю...
Та Він - Воскрес! Надію людям дав, хто вірить і... без гро'шей...
Якщо проміння десь іще далеко,  за дверима, - у будинку - темно!
Лише "закон", посеред раю, без дверей, може такими стать, мої хороші...

Закон - не брама, й не коловорот, - крізь нього "просто" не пройти.
Є - петлі, так як у дверей: там голови риплять, в задусі і без мила.
Він - двері з шкла: ти бачиш де потрапиш, якщо трішки обійти...
Лиш стежка правди всюди проведе без перешкод. Мета в руках!
                ...і це не диво...


Відсутні двері перед Ним. Він – Всюди! Він – відкритий для відвертих…
Наш страх – це – перешкода, а не двері, що потрібно відчиняти.
Ми всі у грі, - тому немає ні живих, довкола, а тим більше – мертвих…
Є живлення, і мусить бути лиш бажання: до кінця у гру дограти…
                (пілотна назва гри: «День Відкритих Дверей»)

Поет ХХ сторіччя 01.05.2023 Варшава   
«Пристрій «двері» вигадали люди, за котрими вони й ховаються від навколишнього світу!» (Труш Сергій Петрович)