ТО5О ЭН ЭРЭ

Василий Полятинский
СYрэгим ыалдьар дууhам ытыыр
Эйиигин ахтартан эйиигин суохтууртан
Эрэннэрбитинг эн итэгэйбитим мин
Эн кэрэ тылларгар эн кэрэ санаагар

Того эн эрэ мин сYрэхпэр
Саныыр санаабар тYhYYр тYYлбэр
Тиийэн кэлэн
Мин дууhабын аймыыгын

Того инник буолар дууhам уоскуйбат
Эйиэхэ тапталым олох ааhан испэт
СYрэгим ыалдьар эн эрэ тускар
Мин дууhам долгуйар куруутун эйиэхэ



ПОЧЕМУ ТОЛЬКО ТЫ



Так сердце болит, что плачет душа,
тебя вспоминая — дико скучать,
в словах обещала, верил всегда,
всем мыслям твоим любовь признавать.

А в сердце моём, тогда почему?
Ты в ярких живёшь сновидениях,
приходишь ночами, только к кому?
Мне душу терзая в видениях.

Зачем же душе так неспокойно,
моя не угасла любовь к тебе,
где нежность пронзительная? Больно!
Волнением сердца к твоей судьбе.



Василий Полятинский
21:12 - 22:21 07.05.23