Весна 2023

Валентина Тихонова
Весна... Навколо лагідного сонця
Розквітли парки, сквери і сади.
І тільки глянеш вранці із віконця -
Сміються росно квіточок ряди!

Біжить струмок з криштальною водою
І десь співають радісно шпаки...
Я йду, сорока стрибає за мною.
Не я за нею - зовсім навпаки!

Стрімглав літають хмари в піднебессі -
То сонце, то сховається від нас...
А десь на пляжі - міни безголосі...
А десь - сирени виють повсякчас...

Там діти плачуть - без батьків зостались...
Земля там стогне - в вирвах і в крові...
З усього світу люди побратались -
Волошки щоби сяяли в траві!

Рідненька Україна потерпає
Від нелюдів, від горя, від журби...
Ты знаєш, ненько, ворог пожинає,
Отримані від програшу, скарби!

І майорітиме наш жовто-синій!
І усміхнуться очі і вуста!
І житимуть легенди в солов'їній
Про воїнів, героїв і міста!!!

29.04.2023
https://www.instagram.com/p/CroCwM6NTAN/?igshid=MDJmNzVkMjY=