Ви не кажiть менi сьогоднi про вiйну...

Виталий Федоренко
Ви не кажіть мені сьогодні про війну ,
А краще розкажіть як пахне літо.
Як в полі тихо підростаэ жито .
І квіти п'ють росинки на лугу.

Ви не кажіть мені сьогодні про війну ,
А розкажіть про зоряні дороги.
Що не будили вас в ночі тривоги ,
І грім ракет не убивав весну.

Нехай сьогодні буде вам щасливий день ,
Нехай вночі вас будять тільки соловї.
А ваше сєрце мліэ від пісень ,
А не від горя і не від біди.

Ви розкажіть мені сьогодні про життя ,
Хай в наші села прилетять лелеки ,
І виженуть нехай війну далеко ,
Щоб  не було їй більше вороття.

Ви не кажіть мені про зграї диких псів ,
Що очманіли в щент від вкусу крові
А розкажіть про душі сповнені любові ,
Що переможуть зло ,
В кінці кінців.

11.05.2023.