Яблунька

Александр Приймак 1
    ***

Вперше яблунька цвіте,
Ще й струнка на диво,
Наче Бог поцілував -
До того шаслива!

З найніжніших пелюсток
Склалося намисто, -
Мов у мами первісток,
Немовлятко чисто!

Витончена, мов оса,
Росами умита, -
Дивовижная краса
З зернятка сповита!