Адам Гвара. Знай

Лев Бондаревский
Адам Гвара.

Знай

знай что мир есть сопредельный
твоему где параллельны
но туманны  дни
всё в том мире не случайно
тонет свет в глубинах часа
гаснущая нить
полночь- ты а я лишь вечер
человек расчеловечен
наплывают сны
встретимся мы в них иль после
знай что  не конец тут вовсе
ночи не вечны
пусть черны сегодня реки
твоим страхам буду лекарь
унимая дрожь
на мосту на лунном встречи
буду вечно-бесконечно
ждать с огнями роз

Adam Gwara

WIEDZ
wiedz ;e s; ;wiaty r;wnoleg;e
a w nich zdarzenia paralelne
w matowym zmierzchu dni
gdzie nic nie dzieje si; przypadkiem
gdzie ;wiat;o wpada w czasu g;;bi;
jak przepalona ni;
u ciebie p;;noc u mnie wiecz;r
niepewno;; rodzi si; w cz;owieku
przychodzi p;ytki sen
czy si; spotkamy w nim czy po nim
wiedz ;e to nie jest dla nas koniec
po nocy wstanie dzie;
dzi; bij; w g;r; czarne zdroje
w nich twoje strachy l;ki moje
dr;; jak na wietrze kurz
b;d; na ksi;;ycowym mo;cie
od zawsze do niesko;czono;ci
czeka; z p;omieniem r;;
ag