На рыбалке

Валерий Синельщиков
Вдалеке
всё видать,
на реке
благодать.
Соловей
выдал трель,
муравей
гонит тлей
попастись
у ручья
,пронеслись
оводья,
поплавок
заплясал..
.Есть! Рывок!
Я поймал.
Тёплый май,
блеск травы,
не зевай
и лови.