Копiя

Сергий Труш
Копія.

Останній день. Останньої весни...
А далі: "format:z (зет). Зеро по голім диску.
Дніпро забув де тік, не видно і Десни...
...і золото в іржі,- немає з нього зиску.

Вже завтра День Дітей, що канули в літа.
А перед днем - ще ніч. Лиш ліхтарі зависли...
Від криків на Землі - по небу йде луна.
Ти - перший! ...і ти - "нуль"! Слова - це біти стислі.

Весь світ - набір зі слів!
Важливих... та - не дуже...
Світ - вимкнуть: зразу всіх...
Час відпочинку, - друже.

P.S. - а ви чули: кажуть, що ми копія, збережених даних на флешці... диск форматується... і коли буде все готове - нас знову перезапишуть. А декотрим (по секрету) стало відомо, що нас можуть переписати і не на старий диск, а на новий (свіжовідформатований) ... і таких дисків - невідома кількість і, ймовірно, нас зберігали на декілька флешок одночасно... тому достеменно не відомо: чи є вже наша копія десь у вжитку...
Парадокс: щоб описати біт інформації, деколи необхідні мільярди мільярдів слів.

Поет ХХ сторіччя. Вул. Остробрамська. Варшава. 31.05.2023