живородки

Гелена Смилянская
тісно серед людей,
серед людей мертва стежка,
що веде у безмежність честі
бути живим і живородящим слово,
що виходить свіжим ранком,
до вечора блідне,
зріє і кришиться,
змішується з туманом на світанку,
падає з росами,
живить землю,
переплітається з корінням тих,
що були до них снами,
чи дійсно жили віками
пам'яті,
маялись, нудились,
чи світ прикрашали,
проростає тонкими стебельцями
 серед стовбурів грубих,
 слідів хижих,
 переплітається з
 джерелами, якими живиться,
 і яких живить саме
 
22.30
04/06/2023